Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου στην Μεσσήνη το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α’ & Β’ με την συμμετοχή των 8 και 4 αντίστοιχα κορυφαίων παλαιστών από όλη την Ελλάδα σε κάθε κατηγορία.

Στην κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης αγωνίστηκαν με πάθος οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές των ταπί με σκοπό την επίδειξη αθλητικού πνεύματος και ευγενούς άμιλλας, προσφέροντας παράλληλα θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.

Ο Βυζαντινός Αθλητικός Όμιλος εκπροσωπήθηκε από τον Ιορδάνη Ξανθόπουλο ο οποίος για άλλη μία φορά μας έκαναν περήφανους, αγωνίστηκε στην κατηγορία των 73 κιλών Παμπαίδων Β’ όπου συμμετείχαν οι τέσσερεις κορυφαίοι παλαιστές από όλη την Ελλάδα, κατακτώντας τρείς διαδοχικές νίκες με πτώση.

Αναλυτικά στον 1ο αγώνα αντιμετώπισε τον ΠΑΠΑΣ Στέφανος Π.Σ.Φ. Μαραθώνα «Ο Μιλτιάδης»  τον οποίο νίκησε με πτώση(4:0 στα σημεία), στον 2ο γύρο νίκησε με πτώση(2:0 στα σημεία) τον ΓΚΙΡΝΗ Ραφαήλ Γ.Α.Σ. Κατερίνης «Οι Ολύμπιοι» ενώ στον 3ο αγώνα που έδωσε νίκησε με 4:0 στα σημεία και πτώση τον ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ Κωνσταντίνο Π.Α.Σ. Κρήτης «Ο Μίνωας».

Όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν απέδειξαν περίτρανα ότι το άθλημα της πάλης έχει παρών αλλά πολύ περισσότερο ΜΕΛΛΟΝ, «υποχρεώνοντας» όλους εμάς που ασχολούμαστε με το τόσο ιστορικό άθλημα να βάλουμε στην άκρη τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε και να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και περισσότερο μεράκι.

pali_ksanth_3Ο Ιορδάνης επί το έργον.pali_ksanth_2

Με τον προπονητή του ΒΑΟ κ. Ονταμπάσογλου Παντελή και τον πατέρα του αθλητή κ. Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο.