Με αφορμή τη συμμετοχή του ποδηλατικού μας τμήματος στο 1ο Σιρκουί Αρναίας κατα την  8η και 9η Σεπτεμβρίου 2018, ως ΔΣ του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου (Β.Α.Ο.) οφείλουμε να καταστήσουμε σαφή τα κάτωθι :

Ο Όμιλός μας είναι ένας από τους ιστορικότερους της χώρας με ανεκτίμητη προσφορά στα αθλητικά δρώμενα κοντά έναν αιώνα τώρα.

Αποτελεί μέλος της Ομοσπονδίας Φυσιολατρικών Ορειβατικών και Εκδρομικών Συλλόγων Ελλάδας από το 1936, ενώ διατηρεί ποδηλατικό τμήμα από το 1928, το οποίο ανέδειξε σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες, διεθνούς εμβέλειας.

Η φιλοσοφία μας, από ιδρύσεως, είναι σταθερά προσανατολισμένη και εμπνευσμένη από τα ολυμπιακά-αθλητικά ιδεώδη και είναι αυτά που διέπουν απαρέγγλιτα τη δράση και την εν γένει λειτουργία μας. Στον πυρήνα δε αυτών  βρίσκονται μεταξύ άλλων ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου.

Τη διαχρονική αυτή θέση του Ομίλου μας δεν μπορεί να αναιρέσει, ούτε να αμφισβητήσει, η ατυχής, πράγματι, συμμετοχή της ποδηλατικής μας ομάδας σε αγώνα επιχορηγούμενο από την ιδιωτική εταιρία HELLAS GOLD, στην Αρναία Χαλκιδικής.

Δεν υπήρξε ποτέ στις προθέσεις μας η αντιπαράθεση με την τοπική κοινωνία, ιδίως μάλιστα όταν αυτή δίνει ένα μακροχρόνιο, τίμιο αγώνα για την προστασία του τόπου της και του φυσικού περιβάλλοντος, ούτε φυσικά επιθυμούμε να καταστήσουμε το σύλλογό μας ‘’Κωλυμβήθρα του Σιλωάμ’’ κανενός.

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι ουδέμία οικονομική ενίσχυση λάβαμε από τη συμμετοχή της ομάδας μας στον εν λόγω αγώνα, η οποία (συμμετοχή), ως προς τα οργανωτικά του αγώνα, περιορίστηκε, όπως εξ αρχής ήταν συμφωνημένο, στα αμιγώς αγωνιστικά θέματα.

Κατόπιν όλων αυτών και επειδή και εμείς πιστεύουμε ότι το ποδήλατο είναι εναλλακτικό μέσο έκφρασης, μεταφοράς και άθλησης και ως τέτοιο είναι άρρηκτα δεμένο με το σεβασμό και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, δηλώνουμε ότι με χαρά θα συμμετάσχουμε στην ποδηλατική συνάντηση-εκδρομή που διοργανώνει o ποδηλατικός σύλλογος Ιερισσού Carduus Bike στο όρος Κάκαβος στη Χαλκιδική.

 

 

 

Το  Δ.Σ.