Με θλίψη και πόνο ψυχής το πανελλήνιο αποχαιρετά τον αγαπημένο ηθοποιό.

Ο Κώστας Βουτσάς πρόσφερε πάρα πολλά στο Θέατρο, στον Κινηματογράφο, και γενικά στον Πολιτισμό. Μας τίμησε με την παρουσία του σε θεατρικές παραστάσεις στον Δήμο μας συμμετέχοντας στο 2007 στα «Μερκούρεια» με το έργο «Πα-τρίς….εξαμαρτείν» με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ενώ υπήρξαν και άλλες παραστάσεις στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών » Μάνος Κατράκης», όπως το 1997 με τις «Σφήκες» του Αριστοφάνη, τον Ιούλιο του 2013 με το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» , τον Σεπτέμβριο του 2017 με το «Ζωή και κότα με χαβίτς και με κορκότα» κ.α.

Πρόσφερε, όμως, και στον Αθλητισμό, κάτι που ίσως δεν είναι πολύ γνωστό.

Αθλητής στίβου του Β.Α.Ο. στα εφηβικά του χρόνια, στο αγώνισμα των 100μ., όπου το 1948 με χρόνο 11,6″ κατατάχθηκε έκτος στους πανελλήνιους αγώνες εφήβων, ενώ το 1947 ήταν μεταξύ των κορυφαίων με επιδόσεις 12μ. στο τριπλούν και 6μ. στο μήκος, πλουτίζοντας τη συλλογή του Β.Α.Ο. με πολλά έπαθλα και μετάλλια.  Ήταν κοινή πεποίθηση των ανθρώπων του Β.Α.Ο., την εποχή εκείνη, ότι ο κλασικός αθλητισμός έχασε έναν πρωταθλητή όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τον Στίβο για το Θέατρο. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου για πολλά χρόνια.

Όσοι είχαν την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσουν από κοντά, ξέρουν ότι η αγάπη του για τον άνθρωπο και τους συνεργάτες του. Ειδικά όμως για τη σχέση του με τα μικρά παιδιά που λάτρευε με πάθος.

Αιωνία η μνήμη του.

Συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του.

Εκ του Δ.Σ.

Στη φωτογραφία ο Κώστας Βουτσάς βραβεύεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου , κο Κωνσταντούλα, το 1993 σε εκδήλωση του Β.Α.Ο.

Από το αρχείο του Γ. Καλέση.

KOSTAS BOYTSAS BAO